Asa se prepară cea mai delicioasă ciorbă Rădăuțeană. Cu aceasta rețetă nu vei da greș niciodată

Mai uşor de gătit decât ciorba de burtă, ciorba rădăuţeană este apreciată chiar şi de cei mai pretenţioşi gurmanzi, scrie a1.ro. Dacă și familia ta adoră acest tip de mancare, trebuie să știi că rețeta este una simplă.

Ciorba radauteana a apărut în anul 1979 în restaurantul „Nordic” din Rădăuți. Maestrul culinar Cornelia Dumitrescu  a încercat să găsească o alternativă pentru cei care nu agreează ciorba de burtă.

A reușit sa creeze o ciorba mai ușoară, mai ieftină dar foarte gustoasă.

 

Reteta ciorba radauteana

Pentru a prepara o ciorbă rădăuțeana ca la mama acasă trebuie doar să urmezi pașii de mai jos:

Ingrediente ciorba radauteana

  • Un piept mare de pui cu piele şi os
  • O ceapă
  • O ţelină de mărimea unui măr
  • Un păstârnac
  • O rădăcină de pătrunjel
  • 2-3 morcovi
  • Un gogoşar şi un ardei gras roşu
  • 3 ouă
  • 200-300 ml smântână 20% grăsime
  • Una-două linguri oţet
  • 3-4 căţei de usturoi
  • O legătură pătrunjel

 

Cum se prepară ciorba radauteana

  • Pune la fiert pieptul de pui tăiat în două
  • Adauga sare de la început
  • Culege spuma formată după ce a dat în primul clocot (spuma trebuie îndepărtată din motive estetice, aceasta nu este toxică asa cum cred unele gospodine care nu sunt bucătari profesioniști)
  • Adauga ceapa întreagă şi rădăcinoasele tăiate în bucăţi mari.
  • După ce carnea si legumele au fiert scoate-le din oală
  • Dezosează carnea și tai-o fâșii (ca și la ciorba de burta)
  • Pasează ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel printr-o sită sau cu ajutorul unui blender; amestecă cu apa până când se formează o cremă
  • Taie morcovii rondele, sau, pentru o culoare mai portocalie a ciorbei, îi puteți pasa
  • Amestecă apa cu crema obținută, cu morcovii și cu carnea
  • Pune la fiert și cubulețele de gogoşar şi ardei copt
  • Amestecă smântâna doar cu gălbenușul!!! De ou și adaugă treptat supă fierbinte iar apoi pune compoziția în oală
  • Adaugă usturoiul pisat ca la mujdei și lasă să fiarbă 2-3 miute (Atenţie: dacă usturoiul va fierbe mai mult îşi va pierde gustul, dacă fierbe prea puţin va oxide)
  • La final adaugă oțetul (recomandat oțet de la gogoșari)
  • Condimentează după gust
  • Se servește cu pătrunjel mărunțit presărat deasura
  • La servire nu uitați de ardeiul iute!

Poftă bună!

Dacă crezi că cunoști și alte trucuri pentru o ciorba radauteana ca la Master Chef, nu ezita să ne scrii la comentarii rețeta ta!

 

Sursa articolului: citeste.info

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Read More