O melodie de suflet ce a facut furori in anii ’90. Zorile din Galaţi – De ce te-ai dus tăticul meu

0

Zorile din Galati este o formație românească de petrecere și muzică etno, înființată în 1990 la Galați. Conducerea muzicală a formației îi aparține lui Mitică Blându (n. 14 noiembrie 1963), cântăreț, textier și membru fondator. În 1994, acesta îl aduce în formație pe fiul lui, Adrian (n. 1985), în postura de cântăreț și claviaturist; primul lui cântec, „De ce te-ai dus, tăticul meu?”, a apărut pe al patrulea material discografic al Zorilor.

Conform declarației sale, Mitică Blându a scris pentru formație peste o sută de piese. Zorile a lansat până în ziua de astăzi 15 albume proprii și a figurat pe mai multe compilații.

Având în vedere că, de-a lungul timpului, în formație s-au perindat mai mulți artiști, ale căror nume nu s-au păstrat (din aceasta cauză), este suficientă observația că, în prezent, Zorile din Galați are doi membri: solistul Mitică Blîndu și unicul său fiu, Adrian Blîndu, cel care, la dorința tatălui, îl urmează în carieră și se mândrește cu asta.

Melodia „De ce te-ai dus, tăticul meu?” marchează debutul lui Adrian Blîndu, în formația Zorile, pe cel de-al patrulea material discografic al acesteia. Majoritatea albumelor formației se regăsesc, sub formă de compilații, dintre care amintim: „Compilație formația Zorile din Galați & Profesional din Tecuci”, „Compilație formația Zorile din Galați & Dajoc” sau „Compilație formația Zorile din Galați & Mondial din Brăila”.

Recomand si:

Folosește lămâi înghețate și ia-ți adio de la diabet, tumori și obezitate!

Printre cele mai cunoscute interpretări ale formației gălățene, merită remarcate: „Nevasta m-a blestemat”, „Eram mic copil la mama”, „Pe părinți m-am supărat”, „Stiu că te pierd” sau „Profesoara de franceză (Sună iarăși clopoțelul)”.

Videoclipul melodiei „De ce te-ai dus, tăticul meu?” este încărcat, printre altele, și pe canalul youtube al studioului SpirosGalatiOfficial, sub denumirea prescurtată „Tăticul meu”.

Versurile cântecului exprimă drama trăită de orice copil (în special, de către băieți), care își pierde, prea devreme, tatăl.

Se citeste si..

O pildă foarte frumoasă, De ce este câinele cel mai bun prieten al omului?

Lovitură dură pentru tinerii căsătoriți – ANAF a demarat ‘operațiunea nunta’!

Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Read More