România a cucerit 7 medalii la Europenele de canotaj , dintre care trei de aur !

Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow au reprezentat un succes istoric pentru delegaţia României. În ultima zi, echipajele noastre au mai obţinut un argint şi un bornz, astfel că am încheiat competiţia cu 7 medalii, dintre care trei de aur.
Duminică, în ultima zi a competiţiei, Marian Enache şi Ionuţ Prundeanu au obţinut medaliile de argnit în proba de dublu vâsle. Un succes venit exact de ziua de naştere a lui Marian.

România a cucerit argintul în proba de dublu rame la Europene

De asemenea, echipajul masculin de 8+1 al României, format din Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie Pîrghie şi Adrian Munteanu, au terminat pe locul al treilea, obţinând medaliile de bronz.

Sâmbătă, România a obţinut cinci medalii la CE de canotaj: trei de aur (opt plus unu feminin, 4 rame masculin, dublu rame feminin), una de argint (patru rame feminin) şi una de bronz (dublu rame masculin).

România a încheiat competiţia lider în clasamentul pe medalii.

A doborât recordul mondial la 95 de ani

 

Roy Englert a alergat 800 m în 5 minute şi 58 de secunde

În sport nu există vârstă de pensionare! O dovadă clară în acest sens este americanul Roy Englert din Springfield, statul Virginia. La 95 de ani, bunicuţul s-a înscris la Campionatul de Atletism al Seniorilor care s-a desfăşurat în săptămâna ce a trecut în Spokane, Washington. El a doborât recordul mondial la categoria sa de vârstă alergând distanţa de 800 de metri în 5:58.15.

Mai poti citi si:

Dacă te aprinzi des, vei zâmbi atunci cand devi mai intelept! Învață să fii mai bun!

Fostul veteran de război a reuşit să doboare recordul stabilit în 1991 de Herb Kirk cu aproape 5 secunde. În cadrul aceluiaşi turneu destinat seniorilor, William Platts, de 90 de ani, din Boiese, statul Idaho, a stabilit un nou record mondial la aruncarea suliţei aruncând până la 31,46 de metri. O performanţă cu 2,9 metri mai bună decât cea a recordmenului precedent. Englert este hotărât ca anul viitor să îşi îmbunătăţească prestaţia şi să intre iar în Carte a Recordurilor.

AUR PENTRU FETELE DIN BARCA DE DUBLU RAME

Sâmbătă, în prima finală cu români, a venit și primul succes. Fetele din barca de dublu rame, Mădălina Bereș și Denisa Tâlvescu, au obținut o victorie de senzație.

Româncele au avut un start slab, au fost pe ultimul loc la 500 de metri, dar nu au intrat în panică. Au început ușor-ușor să revină, au ridicat strocul și pe final și-au sufocat adversarele.

Româncele au avut 18 metri deficit la 850 de metri, în spatele britanicelor, care conduceau cursa. Au reușit să treacă în frunte la 1650 de metri și nu au mai cedat până la final!

„A fost o cursă bună în ciuda startului foarte slab. A trebuit să luptăm din greu pentru acest aur”, a declarat la final Mădălina Bereș.

Au terminat cu două secunde avans în fața Olandei, locul 2, și cu mai bine de două secunde în fața italiencelor.

Primul aur pentru Mădălina și Denisa care vor urca și în barca de 8 plus 1, în finala de la ora 15:00.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Read More