Tichete Paşte 2024. Câţi bani primesc românii înainte de sărbătorile pascale

Autoritățile din România s-au decis să acorde tichete pentru Paștele 2024 prin care românii cu venituri mici să aibă dreptul la sărbători decente și liniștite, cu bani de la stat. Cei care îndeplinesc criteriile vor putea să depună cererea pentru voucher. Banii vor ajunge, cel târziu, pe data de 26 aprilie 2024, în toate locurile din România.

Tichete Paşte 2024. Se dau bani de la stat înainte de Paște 2024. Vezi cine beneficiază de tichete sociale, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Anumite categorii de români se bucură în 2024 de tichete sociale de Paște. Iată cine beneficiază de acest ajutor din partea statului și despre ce sumă este vorba!

Tichete Paște 2024 doar la cerere

Anumite categorii de persoane primesc anul acesta tichete sociale, cu ocazia sărbătorilor pascale. Este vorba despre o sumă de 125 de lei pentru fiecare beneficiar.

Pentru a primi acești bani, românii care se încadrează în condițiile stabilite de către autorități trebuie să depună o cerere tip, împreună cu actul de identitate și alte documente care să confirme venitul acestora.

Tichetele sociale vor fi distribuite de către Poșta Română, începând cu data de 18 aprilie 2024, în majoritatea localităților. Până pe data de 26 aprilie, banii vor ajunge la toate persoanele eligibile.

De menționat este faptul că o persoană poate primi un singur tichet, chiar dacă se încadrează în mai multe categorii, stabilite prin lege.

Cei 125 de lei de la stat pot fi folosiți doar pentru achiziționarea produselor alimentare.

Beneficiarii nu au voie să cumpere băuturi alcoolice și țigări cu acești bani.

Cine beneficiază de tichete sociale înainte de Paște

Tichetele sociale vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, următoarelor categorii:

Românii care au un venit minim de incluziune, stabilit în baza Legii 196/2016;
Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu;
Pensionarii care au venituri proprii, nete, mai mici sau egale cu 1.450 de lei;
Pensionarii care au un venit mai mic sau egal decât pensia socială minimă, stabilită prin lege;
Persoane cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei;
Persoane care au peste 60 de ani și nu au nicio sursă de venit declarată.
Un detaliu extrem de important este că un beneficiar nu poate primi mai mult de un tichet. Chiar dacă se încadrează în mai multe categorii, legea spune clar că nu are voie să primească decât 125 de lei din partea statului.

Banii vor ajunge, cel târziu, pe data de 26 aprilie 2024, în toate locurile din România, dar un detaliu la care nu s-au gândit autoritățile este că unii beneficiari ar putea fi catolici, iar Paștele Catolic din anul 2024 se va sărbători pe data de 31 martie. Doar cei care sunt ortodocși se vor bucura, real vorbind, de sumă, pentru că Paștele Ortodox se va celebra pe 5 mai.

CITEȘTE ȘI...