VIDEO! Ce a găsit o familie din Australia în pomul de Crăciun. Nu se așteptau la așa ceva

O familie din Australia au avut parte de șocul vieții, când a descoperit în bradul de Crăciun o decorațiune specială. Membrii familiei au rămas muți de uimire când au văzut că în pomul de Crăciun se afla un urs koala. Acesta s-a furișat în casă și s-a urcat în brad, printre globuri și luminițe. Șocată, femeia a chemat o echipă de salvatori care a preluat animalul și l-a eliberat în sălbăticie.

 

VIDEO! Ce a găsit o familie din Australia în pomul de Crăciun. Nu se așteptau la așa ceva
O familie din Australia de Sud au avut parte de un moment unic în momentul în care au găsit un urs koala în pomul de Crăciun decorat. Acesta se afla agățat printre globuri și luminițe, și din câte se poate vedea, acesta se simțea foarte bine. Amanda McCormick din Coromandel Valley, o suburbie a metropolei Adelaide, a crezut pentru moment că este vorba despre un urs de pluș agățat de copiii săi. „La inceput am crezut ca nu poate fi real, dar apoi s-a miscat …mica creatura superba”, a povestit ea. Ulterior, aceasta și-a dat seama că este vorba despre un urs koala adevărat, moment în care a sunat la o echipă de salvatori pentru a veni să-l preia pe micuț. Inițial, personalul a crezut că este vorba despre o glumă. Ajunși la fața locului, aceștia au fost de părere că ursul koala a intrat în casă pe o ușă deschisă, după care s-a urcat în brad.

Urșii koala sunt pe cale de dispariție
Din cauza incendiilor masive care au avut loc în pădurile din Australia, urșii koala au ajuns pe cale de dispariție. Temperaturile crescute au produs secetă și incendii devastatoare care au le-au distrus urșilor koala principala sursă de hrană, și anume eucaliptul. În prezent, urșii koala sunt în stare de extincție funcțională, iar asta înseamnă că numărul acestoa este tot mai mic pentru a mai asigura continuarea speciei. Deborah Tabart, președintele fundației pentru Koala-ul Australian, a declarat că peste 1000 de urși koala au fost uciși din cauza incendiilor masive, iar 80% din habitatul lor a fost complet distrus. „Extincţia funcţională” reprezintă starea în care o populaţie devine atât de redusă încât nu mai joacă un rol semnificativ în ecosistemul său, fiind, astfel, neviabilă. Deşi unii indivizi s-ar mai putea reproduce, numărul limitat de indivizi face ca viabilitatea pe termen lung a speciei să fie puţin probabilă, mai ales pentru că animalele devin foarte susceptibile la mai multe tipuri de boli asociate cu endogamia”, a spus aceasta.

CITEȘTE ȘI...